Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ

Τσουρέκι (το)= έδεσμα το οποίο συνηθίζεται να φτιάχνεται τις περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα οπότε και συνοδεύεται από κόκκινο πασχαλινό αυγό. Πληθ. Τα τσουρέκια. Μεταφορικά χρησιμοποιείται για να δείξει πρήξιμο μεταφορικό ενός συγκεκριμένου γενετήσιου αδένα των ανδρικών γεννητικών μορίων που υποδηλώνει βαρεμάρα και αγανάκτηση π.χ. Μας τα έχει κάνει τσουρέκια με την πολυλογία του.
ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟ ΓΑΜΟ. Ο γάμος της χρονιάς, της δεκαετίας, του αιώνα, ο γάμος της Αγγλίας, της Βρετανίας, του κόσμου, του σύμπαντος κόσμου, ευσταθίας των αγίων του θεού εκκλησιών και της των πάντων ενώσεων, του Κυρίου αιτησόμεθα. Ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά γι' αυτό το γάμο; Μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο αδικίες, πείνα, οικογένειες που χρωστάνε σε όλες τις τράπεζες, οικογενειάρχες άνεργοι που ξυπνάνε με άγχος πως θα ταΐσουν τα παιδιά τους και εσείς καναλάρχες μας έχετε κάνει τσουρέκια τους γενετήσιους αδένες μας με τον Γουίλιαμ και την Κέιτ. Βρε δε μας χέζετε λέω εγώ; Και τρέξανε και οι ταγκαλάκηδες (ταγκαλάκος=ο ολίγον χαζούλης) στο δρόμο και τους επεφημούσαν και κάποιοι μείνανε σε σκηνές μη χάσουν το υπερθέαμα. Που αν τους έλεγες ότι θα μείνουν σε σκηνές για κανα 3 μέρες και θα πληρωθούν θα σου ζητούσαν βαρέα και ανθυγιεινά και θα συζητούσαν για προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αλλά οι Άγγλοι είναι ολίγον τι χαζούληδες. Και κόστισε η τελετή κάτι εκατομμύρια ευρώ εν μέσω οικονομικής κρίσης. Και το παίζουν μετά φιλάνθρωποι και τους δείχνει η τηλεόραση να ετοιμάζουν γεύματα για τους αστέγους και τους πιστεύουν οι ταγκαλάκηδες (σ.σ. δες παραπάνω). Τι να πεις Με τέτοια που βλέπεις δικαιολογείς αυτούς που σφάξαν τους τσάρους της Ρωσίας. Αμ τα ρούχα που φορούσανε οι πρίγκηπες; Ειδικά ο Χάρι του είχαν δώσει ένα σκοινί να βάλει γύρω του από αυτά που δένουνε τα πλοία στο Ρίο Αντίρριο. Πρέπει να ζύγιζε τουλάχιστον κανα 5κιλο. Και όλες οι κυράτσες με τα καπέλα σαν συντριβάνια. Κάποιες δε χωρούσαν στα αυτοκίνητα και ήταν και σκυμμένες. Και χαίρεται ο κόσμος. Άρτον και θεάματα έλεγαν στην αρχαία Ρώμη, κάτι ήξεραν παραπάνω.
Και μέσα σε όλα πάει και το παιδάκι τζαμπαντάν τζάμπα. επειδή ένας ηλίθιος ήθελε να το παίξει ναυτικός Δε ξεχωρίζεις ρε ηλίθιε τη ναυτική φωτοβολίδα που πετάξετε σαν πύραυλος από τον πυρσό και τη πιάνεις στα χέρια σου; Να σου τα κόψουν τώρα από τον ώμο; Ηλίθιε. Δε μπορούσες να τη γυρίσεις στο κεφάλι σου καλύτερα;
Και πιάσανε και τους εμπρηστές της Marfin. Πριν ένα χρόνο που είχαν σκοτωθεί τρία άτομα ανάμεσά τους και μια έγκυος. Αν υπάρχει δικαιοσύνη πρέπει να τους εκτελέσουν να μην έχουμε και να τους ταΐζουμε μέσα στη φυλακή και να τους βγάζουμε με άδειες. Αλλά να δείτε ότι θα έχουν και συμπαραστάτες κάτι άλλα άπλυτα ζώα που θα τους έχουν και για ήρωες και θα κάνουν πορείες διαμαρτυρίας. Άρε βούρδουλα που θέλουν μερικοί.
Αυτά τα ολίγα διότι συγχήστηκα και είμαι και σε ηλικία επικίνδυνη για έμφραγμα. Άντε στο επανειδείν.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΕΞΟΔΟΣ

Και είπεν ο Κύριος τω Μωυσή, ύπαγε μετά του λαού μου και οδηγήσω σας εις τόπον εύφορον, εις γην καλουμένην Χαναάν. Απο όλα αυτά οι Έλληνες κράτησαν το οδηγήσω και αυτό όχι σωστά. Σε κάθε έξοδο 30-35 συμπολίτες μας σκοτώνονται και πολλοί άλλοι τραυματίζονται σοβαρά, μένουν ανάπηροι. Ούτε στην Καμπούλ τέτοια τριήμερα. Στη Μιζράτα σκοτώνονται λιγότεροι την ημέρα. Και μαζί με τα τροχαία έχουμε και τις φωτοβολίδες, τα βεγγαλικά και τις κροτίδες να αποδεκατίζουν κόσμο και κοσμάκη, αθώους κια ενόχους. 2 νεκροί, δυο παιδάκια πολεμούν για τη ζωή τους και κάμποσα κομμένα δάκτυλα, σοβαροί και ελαφροί τραυματισμοί. Και όλα αυτά για να τηρήσουμε το έθιμο. Ποιο έθιμο ρε μαλάκες; Που το λέει ότι όταν ο Χριστός ανασταίνεται κάποιοι πρέπει να πάρουν τη θέση του στον Άδη; Και καλά αυτοί που σκοτώνονται από δικιά τους μαλακία. Δε θα ασχοληθώ μ' αυτούς αυτοί είναι μαλάκες εκ γενετής Τι σας φταίνε οι αθώοι που πήγαν να ανταλλάξουν ευχές και να τσουγκρίσουν τ αυγά; Παπαδοπαίδι ήταν το παιδάκι που χαροπαλεύει, τι σας έφταιξε; Τι περιμένει η πολιτεία για να κηρύξει κακούργημα την κατοχή και χρήση βεγγαλικών; Έγκλημα κατά της ζωής δεν είναι; Και αυτούς που τα πουλάνε κλείσιμο του καταστήματος για πάντα και φυλάκιση για κανα 10χρονο μαζί με δήμευση περιουσίας και να δω αν πουλάει κανένας μετά τέτοιες μαλακίες. θέλετε να δείξετε τη χαρά σας που αναστήθηκε ο κύριος; Ψάλτε με όλη τη δύναμη της φωνής σας το Χριστός ανέστη. Τσουγκρίστε 2 ντουζίνες αυγά, τσουγκρίστε τα κεφάλια σας, βγείτε και παίξτε μπάλα, δε με νοιάζει τι θα κάνετε, αρκεί να μην παίρνετε κανέναν άλλο στο λαιμό σας.
Πέρασε λοιπόν το Πάσχα και προσγειωθήκαμε στην πεζή πραγματικότητα. Έρχονται νέα μέτρα καθώς το έλλειμμα τελικά δεν ήταν όσο το φανταζόντουσαν αλλά μεγαλύτερο. Μα πάντα αυτό δε συνέβαινε; Ποτέ δεν μπόρεσαν να κάνουν μια σωστή πρόβλεψη. Πάντα κάτι γίνεται και τη νύφη την πληρώνει ο κοσμάκης. Γιατί μη φανταστείτε ότι θα βρεθούν οι 10000 που θα ελεγχθούν και θα πληρώσουν οι φοροφυγάδες και κάτι τέτοια που τσαμπουνάνε οι πολιτικοί μας. Δε σας έχω για τόσο ευκολόπιστους. Πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα κάνουν καινούργια τρύπα στη ζώνη τους. Αλλά φταίμε και εμείς. Ναι ας το παραδεχτούμε επιτέλους. Φταίμε. Και να θέσω ένα παράδειγμα. Πάμε σε μια καφετέρια. Πίνουμε ένα ποτό. Φέρνουν απόδειξη. Παραγγέλνουμε ένα δεύτερο. Δε φέρνουν απόδειξη. Πόσοι από μας τη ζητάμε ή πόσοι από μας κάνουμε καταγγελία για φοροδιαφυγή; Σχεδόν κανείς. Όλοι λέμε έλα μωρέ. Κρίμα είναι. Ή εγώ θα τα λύσω όλα; κλπ. Αποτέλεσμα; Ο μαγαζάτορας να έχει αφορολόγητα κέρδη και εμείς να πληρώνουμε το φόρο που λείπει από το κράτος. Άλλο παράδειγμα. Πάμε σε ένα κοσμηματοπωλείο να αγοράσουμε βαφτιστικό σταυρό για το μελλοντικό βαφτιστήρι μας. 400 ευρώ, αλλά χωρίς απόδειξη θα ,μας το αφήσει 320. αποτέλεσμα. Χωρίς ΦΠΑ αγοράζουμε, αυτός χαίρεται, εμείς χαιρόμαστε, αλλά όταν θα μας πετσοκόψουνε τα νέα μέτρα θα κλαίμε. Κοιτάξτε στον καθρέπτη σας και πείτε. Το κάνουμε, δεν το κάνουμε; Σαν να βλέπω να κουνάτε το κεφάλι προς τα κάτω.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΓΕΝΝΕΣΙΣ

Εν αρχή ην ο Θεός, εν αρχή ην ο λόγος και Θεός ην ο λόγος και έπειτα ήρθαν οι δεινόσαυροι. Από το blog αυτό μην περιμένετε τίποτα περισσότερο απ'ότι μπορείτε και εσείς να κάνετε. Σχολιασμός, σαρκασμός ενίοτε και αυτόσαρκασμός, χιούμορ, ενδιαφέροντα άρθρα, πληροφορίες, χρηστικές πληροφορίες, άχρηστες γνώσεις και γενικά ό,τι τραβάει η ψυχούλα μου. Σταθερή ροή δημοσιεύσεων δε νομίζω να υπάρχει, τα πάντα θα εξαρτώνται από το χρόνο που θα μπορώ να διαθέτω καθότι τυγχάνω και οικογενειάρχης μετά δύο τέκνων, που είναι και πολύ τέκνα, άρρενα και οποιαδήποτε νύφη καλώς να έρθει, αν και τον πρώτο τον έχουμε ταμένο στην Αναστασία (όχι στην Αγία - σε κόρη καλού φίλου).
Αυτό το blog λοιπόν για να μην μακρηγορώ (ναι αλλά μακρηγορείτε κ. Πρόεδρε) δημιουργήθηκε για να εκφράζω και σε άλλους για να φωνάζω αυτά που με πνίγουν. Τώρα τι ώτα ακουόντων θα βρω μη ρωτάτε, όταν θα βρω θα σας πω και σας.
Ας αρχίσουμε λοιπόν. Καλό μου γράψιμο και καλή σας ανάγνωση